SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Träningarna
Här finns information om träningarna, vad vi gör vid varje tillfälle finns på sidan Träningspass i menyn här intill.

Läs gärna igenom allt på denna sida.
Säkerhet
Säkerheten är det absolut viktigaste under en träning. Alla vi som har gula tränartröjor har uppdaterad utbildning på HLR och behärskar livräddning i vatten. Vi håller ständig koll på simmarna i banan. Därför är det väldigt viktigt att simmare som behöver lämna bassängen, till exempel för toalettbesök, meddelar oss det så vi vet. Det är väldigt obehagligt att upptäcka att en simmare saknas. Av samma anledning vill vi att de undviker att vara under vatten när de väntar eller vi har genomgång.

Observera att vi efter avslutad träning släpper simmarna vid bassängen, inte i vattnet. De går sedan själva till omklädningsrummen. Vi har ingen möjlighet att kontrollera dem efter att vi släppt dem och träningen är avslutad.
Samling och avslutning
Vi samlas vi pallarna längst bort vid utgången mot vattenrutschkanan. Kom i tid, vi börjar med en kort uppvärmning på utsatt tid.

Efter träningen har vi en kort samling vid någon av kortsidorna på bassängen, denna kan vara några minuter efter utsatt tid. Efter denna släpper vi simmarna inne i badhuset (se även under Säkerhet ovan).
Om man inte kan komma
Om man inte kan komma på en träning vill vi att man meddelar detta till sin tränare. På så sätt vet vi i förväg hur många simmare som kommer och kan planera banorna utifrån det.
Att tänka på
Simmarna skall ha simmössa och simglasögon på träningarna. Vi har tyvärr inga att låna ut så glöm dem inte. Utan simglasögon är det väldigt obekvämt att hänga med i övningarna.

Vi håller till höger i banan när vi simmar, detta för att undvika krockar. Nu händer det att simmarna krockar i alla fall, till exempel vid ryggsim men det brukar alltid gå bra.

När vi gör övningar vid en bankant, till exempel frånskjut eller starter, så är det bra om simmarna så snabbt som möjligt kommer tillbaka till kön så att vi hinner träna så mycket som möjligt.

Simmarna hör mycket bättre över vattenytan än under. Så de skall hålla huvudet över vattenytan när vi tränare pratar och när de väntar.

Vi springer inte i badhuset och vi följer badhusets regler. Detta innebär också naturligtvis att vi duschar noggrant före träningarna
 
Ekonomiskt stöd
Våra Sponsorer
Facebook