SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Information

Nyfiken på att börja simma! Kul! Läs igenom hela denna sida innan du anmäler dig och gärna en gång till innan din första simträning.

Aktuella priser:
Kurs 8 tillfällen kostar 1300 kr plus medlemsavgift 100 kr/år och betalas direkt vid anmälan.

Förkunskapskrav
Alla kan lära sig crawla. Men för att kunna ta till sig det vi lär ut på kursen har vi följande förkunskapskrav.

- Du skall vara simkunnig men behöver inte kunna crawla alls, det skall vi lära oss.
- Du skall inte vara vattenrädd
- Du skall kunna doppa huvudet under vatten
- Du skall kunna andas ut under vatten (bubbla, koka kaffe)

Kan du crawla en längd eller två så är det inte ett hinder, men inget krav.
Hur en träning går till
På utsatt tid samlas vi ombytta och klara vid bassängkanten nere på den grunda delen av bassängen. Kom ca 15 minuter innan så hinner du duscha och byta om. Duscha noga innan simträning. När du kommer till badhuset säger du till i kassan att du skall simma med NSK (simklubben). Du får då ett band till vändkors och skåp. Har du ett eget band, till exempel ett årskort, så ska du inte använda det vid simträning med NSK utan låna ett i kassan.

Du behöver förutom badkläder ha ett par simglasögon och gärna simmössa. Vi rekommenderar simmössa för alla men framför allt för dig med långt hår. Både simglasögon och simmössor finns att köpa på badhuset och på sportaffärer men köp dem innan första tillfället. En vattenflaska kan också vara bra att ha. Annan utrustning som vi använder lånar du av oss.

Träningarna består nästan uteslutande av teknikövningar. Alla som är simkunniga och inte vattenrädda kan vara med på dessa pass.
Om du vill simma mera
Efter kursen vill vi gärna att du simmar vidare med oss. Att träna i grupp är mycket roligare än att ligga och simma ensam.

Efter crawlkursen har vi en grupp som vi kallar Vuxen motion. Här simmar vi pass som kan anpassas efter simmarnas individuella förutsättningar. Vi tränar också vidare på crawltekniken.

Läs mer här: http://www.norrtaljesim.se/start/?ID=48807
 
Ekonomiskt stöd
Våra Sponsorer
Facebook