SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Om våra träningar
Vi tränar i Norrtälje badhus på måndagar och även i Rimbo badhus på måndagar.

För att träningarna skall fungera på ett bra och säkert sätt har vi vissa regler som alla måste känna till. Prata gärna med er simmare om detta.
Säkerhet
Säkerheten är det absolut viktigaste under en träning. Alla vi som har gula tränartröjor har uppdaterad utbildning på HLR och behärskar livräddning i vatten. Vi håller ständig koll på simmarna i banan. Därför är det väldigt viktigt att simmare som behöver lämna bassängen, till exempel för toalettbesök, meddelar oss det så vi vet. Det är väldigt obehagligt att upptäcka att en simmare saknas. Av samma anledning vill vi att de undviker att vara under vatten när de väntar eller vi har genomgång.

Observera att vi efter avslutad träning släpper simmarna vid bassängen, inte i vattnet. De går sedan själva till omklädningsrummen. Vi har ingen möjlighet att kontrollera dem efter att vi släppt dem och träningen är avslutad så det är viktigt att simmaren går direkt till omklädningsrummen. Om någon simmare ser att någon annan simmare inte går direkt vill vi att de omedelbart meddelar någon tränare eller badhuspersonal.

Av samma anledning är det viktigt att simmarna inte hoppar i bassängen innan träningen börjar. Vi kan helt enkelt inte garantera att vi är på plats och har koll på dem då. Är man tidig till träningen får man sitta lugnt och vänta eller hjälpa till att ta fram utrustning, men inte hoppa i bassängen.
Samling och avslutning
Vi samlas vid den grunda delen. Kom i tid, vi börjar med en kort uppvärmning på utsatt tid.

Efter träningen har vi en kort samling vid någon av kortsidorna på bassängen, för att maximalt utnyttja bantiden kan denna samling vara några minuter efter utsatt tid. Efter denna släpper vi simmarna inne i badhuset (se även under Säkerhet ovan).

Efter varje träning finns det möjlighet att tala med tränarna om man undrar över något.
Om man inte kan komma
Om man inte kan komma på en träning vill vi att man meddelar detta till sin tränare via i första hand e-post eller SMS innan träningen startar. På så sätt vet vi i förväg hur många simmare som kommer och kan planera banorna utifrån det.

Vi uppmuntrar ingen som känner sig sjuk att träna. Är man krasslig eller skadad stannar man hemma. Blir en simmare sjuk under träning eller av någon annan anledning vill avbryta träningen vill vi inte att simmaren sitter på kanten och tittar på. Då vill vi att simmaren går och duschar. Vi kan hjälpa till att kontakta anhöriga om så önskas.

Om man känner att man vill sluta med simning så talar man med sin tränare så snart som möjligt. Vi har flera simmare som vill in.
Att tänka på
Simmarna skall ha simmössa och simglasögon på träningarna. Vi har tyvärr inga att låna ut så glöm dem inte. Utan simglasögon är det väldigt obekvämt att hänga med i övningarna. Annan utrustning lånar vi ut på plats, så man skall inte har med sig egen utrustning om det inte finns speciella skäl till det (till exempel väldigt små fötter).

Det är varm i badhuset. Därför är det bra att ha med en vattenflaska in som man kan ha vid banan. En frukt är också bra att ha efter träningen, men den lämnar man i skåpet.

Vi håller till höger i banan när vi simmar, detta för att undvika krockar. Nu händer det att simmarna krockar i alla fall, till exempel vid ryggsim men det brukar alltid gå bra.

När vi gör övningar vid en bankant, till exempel frånskjut eller starter, så är det bra om simmarna så snabbt som möjligt kommer tillbaka till kön så att vi hinner träna så mycket som möjligt.

Simmarna hör mycket bättre över vattenytan än under. Så de skall hålla huvudet över vattenytan när vi tränare pratar och när de väntar.

Vi springer inte i badhuset och vi följer badhusets regler. Detta innebär också naturligtvis att vi duschar noggrant före träningarna.
 
Ekonomiskt stöd
Våra Sponsorer
Facebook